Kluttarnas

Familjen Kluttkorv drar iväg på äventyr och du får följa med! Vår familj består av mig Emma (som bloggar), min man Linus, våra fyra barn Lincoln, Noomi, Elli och Conor och vår hund Baloo. Jag skriver om alla mot och medgångar som vi stöter på i vår vardag. Det ni får läsa om är helt enkelt en vanligt ovanlig familj och alla deras pusselbitar som ska på plats för att göra livet till just livet.

Tappat bort dagarna

Allmänt, dagen, familj Permalink0
Jag har tappat bort räkningen 
Vet inte vilken dag vi är inne på
Men jag vet att det är tisdag
För idag har jag vart lärare. 
Igen. 


Och jag är säker på att jag gjort rätt i min yrkes riktning, lärare är jag verkligen inte. Inte ens särskilt pedagogisk har jag märkt. Men men, vi gör vårt bästa allihopa. 
Det var jävligt skönt när den första hemmaskolnings veckan var över o vi njöt på som fan i helgen. Sov nästan fram till lunch och sen var vi ute i skogen och mullade. Vi hittade en jättemysig liten fläck i skogen där det fanns en bäck och några rast bord/bänkar. Vi hade picknick lunch och barnen lekte där långt in på eftermiddagen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Men så blev det tyvärr måndag igen och Lincolns fröken ringde o väckte mig (kl10!) haha. Hon behövde veta om vi hade en dator, iPad eller annat verktyg som barnen kunde arbeta med. Jo då, det finns det. 
Upp och börja skoldagen med kidsen då. 
Lärarna mailar ut de uppgifter som barnen ska  lösa och allt material har de redan hemma. Om det är något nytt som behövs så skickar dem det också via Mail. 
Lincolns lärare är det ordning och reda på, hon gör allt så enkelt som möjligt för oss föräldrar som ska hemskola och varje dag skickar hon de rätta svaren till nästa dags skola. Hon har satt ut små klockor bredvid varje uppgift så att barnen får fylla i när de börja och sluta en övning och på så sätt också förstå hur många minuter de arbetat. 
Noomis lärare däremot, high shappa fucking rall!
Hon har två lärare och den ena skickade ut hennes lektioner och den andra sina. Den första skulle skickat med ljudfiler men de har inte kommit så vi har hittat på själva. Den andra skriver bara som ett långt brev och liksom klipper och klistrar in de uppgifter/bilder som behövs i "brevet" sen skriver hon att vi ska printa ut bilden/uppgiften och klistra in den i deras arbetsböcker. Bara det att när hon liksom inte skickar den bilden eller uppgiften som en fil utan har för fan klistrat in den själv så går
Det ju inte att klicka på den och sen skriva ut den. Men men, jag screenshottar och zoomar och fixar det iaf. Men sånt jävla meck och extra jobb....

(null)


Nu blir det ett glas vin till, en rulle med Linus och sen sängen. 

JUSTE! 
Conor fyller ju år imorgon! 
Jag åkte ner till Coop idag (det enda som är öppet) för att införskaffa det han vill äta och nån present. MEN de har spärrat av hela jävla roliga området. Från böckerna och filmerna ända tills den gången där barnmaten börjar. Däremellan är alla leksaker, spel och sånna roliga saker, ni vet hyllan dit barnen springer i affären. Förutom godis hyllan då såklart. 
Så jag frågade en i personalen om hon kanske kunde hämta nått till mig därifrån, vadsomhälst med spiderman eller en bil eller nått. Och hon sa att nej tyvärr. Jag såg lite ledsen ut i ögat och svarade att min son fyller tre imorgon. Hon svarade ännu ledsnare att hon skulle vilja göra det men att det är regeringens regler som gäller, tyvärr. 
Så jag fick skrota runt bland påsk godis och hud produkter och lyckades nog faktiskt skramla ihop en fem sex små paket! 
Som säkert kommer göra succé imorgon!! 😅 
Till top