Kluttarnas

Familjen Kluttkorv drar iväg på äventyr och du får följa med! Vår familj består av mig Emma (som bloggar), min man Linus, våra fyra barn Lincoln, Noomi, Elli och Conor och vår hund Baloo. Jag skriver om alla mot och medgångar som vi stöter på i vår vardag. Det ni får läsa om är helt enkelt en vanligt ovanlig familj och alla deras pusselbitar som ska på plats för att göra livet till just livet.

Tuff start

Allmänt Permalink0
Ojojoj, vilken tuff start det blev på dagen.
Barnen sover deffinitivt INTE längre på morgonen om de får vara vakna längre på kvällen. Noomi kom ner tassande till oss redan 05.55 och ville gå upp o kolla barnkanalen. Jag har lite som en egen regel att jag inte rör en fena innan 06.00 men va tusan fem minuter hit eller dit spelar väl ingen roll? Jag gick upp och satte på en film åt henne och gick och la mig igen. Efter ett par minuter hörde jag att Lincoln kommit upp också. 06.15 kom första vrålet: "Mammmmmmmaaaaaa!!!!!!!!!!"
Ja?
"Jag e huuuuuungriiiiiig!!!!!!"
Jag förklarade att på Lördagar äter vi inte frukost så här tidigt men om man är hungrig kan man ta en banan eller ett äpple.
"Neeeeeeej, jag vill ha fruuuuukoooooossssst!!!! Jag vill ha chokladmackaaaaaaa!!!!!!"
Mamman svarade då med dagens första hot att om hon inte sluta skrek så blev det minsann ingen chokladmacka alls!
 
Det blev tyst i ca 15 min.
Sen var det samma visa igen. Noomi vrålade efter frukost och jag kontrade med mina förslag och hot. Tills det blev en paus på ca 15 min igen...
 
"Maaaammaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!"
*Djup suck* Ja?
"Filmen är sluuuuuuut!!!!!!"
Och då kastade jag in handduken. Stackars Linus hade ju kommit hem mitt i natten och har match idag så jag tyckte att han iaf skulle få sova och det gick ju inte med den där Nurminen gormandes där ute. Jag gick upp och konstaterade snabbt att en ny film började kl 07.00 (bara fem minuter senare)  så jag satte mig i soffan och kollade film med ungarna istället för att sova vidare.
Noomi tjatade vidare om frukost men där stod jag banne mig på mig, vänta tills kl 08.00 iaf! Vi äter ju för tusan frukost 07.30 på vardagar, kan det inte få vara lite helg idag?!?
Tillslut gick hon och hämtade sig ett äpple. Som jag sen efter en massa tjat från donnan fick gå och skala för att hon skulle acceptera det innan frukost.
Hon smaskade i sig hela äpplet sen klämde hon i sig en banan också.
 
Vid 08.00 ställde jag mig vid spisen och började fixa med vår mysiga lördags frukost. Det blev äggröra, hemmagjord focaccia (som vi fick av Taina), youghurt, chiapudding, kiwi, gurka och tomater och så självklart ungarnas lördags-frukost-mys macka med nutella på! Gu som jag längtar tills jag också kan få den där nutellamackan igen!
Efter frukost lekte barnen fint med varandra. Jag frågade om de ville följa med ut med Akilles men de ville vara kvar inne och leka. Jag förklarade att jag bara skulle springa ut en snabbis och att pappa låg och sov så de fick inte leka där inne. 
"Näää dåååå" försäkrade dem...
Men när jag kom hem igen stod sovrumsdörren på vid gavel och ungarna tjoade. Men Linus verkade obrydd. Jag kikade in och stängde sen snabbt så att han skulle få vila lite till.
Jag kände mig trots den tidiga morgonen oförskämt pigg och eftersom att barnen lekte så bra med varandra så började jag att städa och tvätta. Men såklart när jag "tar tag i nåt som behöver göras" så börjar också barnen att trillskas. Det var inga stora bråk direkt bara retade varandra tills nån blev ledsen eller sa något elakt till den andra som då börja gråta. Det var ett himla medlande för mig och ett par riktiga utbrott också. När hela lägenheten var skinande ren (Linus kom upp och hjälpte mig att dammsuga och skura) var det dags för Lunch till barnen. Tänk så mycket man hinner med när man går upp i ottan!
Där kom nästa tjaffs med vår lilla men mycket bestämda prinsessa. Hon ville inte äta sitt ris. Jag förklarade att man kunde inte få nåt lördagsgodis om man inte åt sin mat och att hon inte behövde äta upp allt men lite så att hon blev mätt iaf. Lincoln åt bra och var klar på 20 min men den där Noominen asså, hon satt där o peta o peta i över en timma(!). Lincoln gjorde det inte lättare för henne direkt, han spexade och fick henne att skratta o helt tappa koncentrationen på maten framför henne. 
Jag fick lov att skicka upp honom på rummet och sitta med Noomi tills hon petat i sig ett par tuggor. Ojojoj, nu var mamman trött. Efter alla strider, mamma och barn tårar, städ och hujeda mig... Som tur var hade jag bokat in dagens hjälte, Amanda. Hon kom och hämtade barnen 13.30 och stack iväg o bowlade med dem. Jag slängde mig i badkaret med massa skum och skollhett vatten och där låg jag sen och pyste tills jag nästan somnade. Sen har jag suttit fast i soffan nästan hela eftermiddagen. Hängt en tvätt o plockat ur diskmaskin. Behövde igentligen handla lite men det fanns liksom inget som kunde dra ut mig. Amanda messade att hon va på Coop och frågade om vi behövde nått? Vilken stjärna! Vad skulle jag göra utan henne!?! Hon erbjöd tillochmed att köpa med pizza hem så slapp jag tänka på middag!
 
En tuff start, jo visst men tack vare världens bästa Amanda har jag tagit igen mig och är nu redo att åka iväg till Linus match och heja fram Lugano till seger!!!
Till top