Kluttarnas

Familjen Kluttkorv drar iväg på äventyr och du får följa med! Vår familj består av mig Emma (som bloggar), min man Linus, våra fyra barn Lincoln, Noomi, Elli och Conor och vår hund Baloo. Jag skriver om alla mot och medgångar som vi stöter på i vår vardag. Det ni får läsa om är helt enkelt en vanligt ovanlig familj och alla deras pusselbitar som ska på plats för att göra livet till just livet.

En liten breather

Allmänt Permalink0
Idag stod en längre EEG undersökning på dagsplaneringen. 
Och så skulle vi få besök en sväng. 
 
Morgonen började lika bra som igår. Conor låg i sängen och spejade runt när jag kom. När han fick se mig fick jag en massa härliga leenden som jag stoppade in på härliga stunder kontot för att ha o tanka energi med. Vi snackade med varandra en stund medans han fick sina mediciner intravenöst och då märkte jag en blöt fläck under honom på hans vänstra sida. WTF? Jag sa till sköterskan som undersökte droppet och mycket riktigt, det hade börjat läcka. Precis då kom EEG läkarna för att börja koppla ihop Conor med alla elektroder som gick till maskinen. Så sköterskan skulle prata ihop sig med läkaren om hur de skulle göra med katetern. 
Bara ihopkopplingen av Conor och maskinen tog säkert 30 min sen var det dags att läsa av honom i 2,5 h. Samtidigt som den läser av hans hjärnvägor så filmas han också för att doktorn sen ska kunna läsa av vågorna och när/om det är någon aktivitet kunna se om det är något som syns fysiskt. 
 
Ihopkoppling med alla trådar
 
Färdig kopplad och redo att börja läsas av
 
 
Precis när undersökningen var klar så kom Roman och hans flickvän Ellie på besök. Det var så skönt att se en vän! vi stannade en kortis hos Conor så att de fick snacka lite med honom och se hans söta smile. Sen kom doktorn och berättade att de skulle ta bort den katetern som läckte och då ville hon inte ha så många i rummet så vi passade på att ta en längre lunch med våra gäster. Vi käkade sushi och snackade. Om Conor såklart men också om massa annat. Ellie har jag bara träffat en gång tidigare så det gick ju lixom inte bara att prata om sigsjälv och den situationen vi är i nu utan man vill ju lära känna henne också. Det var skönt med en liten breather, att få komma bort helt i två timmar och sen var vi fulla med energi igen för att lassa över till Connie. 
Eftermiddagen och kvällen har vart lugna. Conor har sovit i min famn och vi har bara gosat järnet. Den läkaren som ska jobba under helgen var inne och presenterade sig och drog igenom sin plan som hon har för Conor. Det är då att ha kvar honom här på intensiven under helgen. Idag slutade de med den ena antibiotikan och på måndag ska man göra ett nytt blodprov för att se när man sluta helt med antibiotikan. 
När hon gått som kom barn neurologen in för att berätta vad hon sett på EEG läsningen. Det var två stycken "episoder" hon kunde se på hans hjärnvågor som var mellan 2-3 min långa. Men när dem var så gjorde han ingenting fysiskt. Den ena hade vart när han va vaken och snackade med mig och då såg han ut precis som vanligt och den andra när han sov. 
Hon vill ta det säkra före det osäkra och satte in en tredje anti epileptisk medicin igen, så att hans hjärna verkligen ska få vila och en chans att läka helt. Sen vill hon göra en ny sån här lång EEG på måndag och se om det blivit någon ändring. 
 
Sen har det börjat pratas lite lätt om när vi ska bli förflyttade. Antingen till en annan avdelning eller tillbaka till Ticino men det är för oss ingen stress. Bara han är helt ok så spelar det ingen roll vart vi är tills dess. Men kanske i slutet av nästa vecka. 
 
Farbror Roman hade med sig present från Smashville
 
Till top