Kluttarnas

Familjen Kluttkorv drar iväg på äventyr och du får följa med! Vår familj består av mig Emma (som bloggar), min man Linus, våra fyra barn Lincoln, Noomi, Elli och Conor och vår hund Baloo. Jag skriver om alla mot och medgångar som vi stöter på i vår vardag. Det ni får läsa om är helt enkelt en vanligt ovanlig familj och alla deras pusselbitar som ska på plats för att göra livet till just livet.

Carnevale

Allmänt Permalink0
Idag skulle jag ha betalat dyra pengar för att få korka upp en rödpangare
nu när barnet somnat
och verkligen kopplat aaaaaav
och njuuutit.
Efter den här maraton dagen.
 
 
In i v 37 idag och nu är det då iaf fan inte långt kvar tills Klutten kommer! En liten kort månad.  Det är ju nästan ingenting. Hux Flux så är han här. 
Idag var sista skoldagen för barnen innan lov. Sportlov i sverige är Carnevale lov här. Det har någon fin kristen bakrund från början. Typ att man åt och drack mycket just nu för att sen fasta fram till påsk. Nu festar man bara och skiter i själva fastan. Vissa äter inte rött kött bara under "faste perioden". Carnevale nu ser ut så att under nästan hela februari så klär ALLA, vuxna som barn, ut sig och partar loss ute på torg runt om i staden. Eftersom att det var sista skoldagen så klädde alla barn ut sig i det temat som de jobbat med under terminen. Noomis klass var bin och Lincolns sådant som finns i havet. 
Sen gick dem en parad från skolan till ett litet torg i närheten där alla föräldrar väntade. Sen bjöds det på lite show av barnen och apertivo. 
Jag hade, via informationen vi fått från skolan, fattat det som att om man inte kunde närvara som förälder kunde barnen få åka skolbussen tillbaka till skolan sen och hämtas där i vanlig tid. Då Linus har bortamatch ikväll och kalasandet skulle ske mitt i Ellis eftermiddagslur så tyckte jag att det lät som en bra idé för oss.
Men så igår efter skolan så fick jag reda på att om man är hemma och inte jobbar så måste man vara där, och man bör även förbereda och ta med något till apertivon. Jag fick tillochmed höra att många önskade att jag skulle göra min guacamole (som jag bjöd på på Halloween).
Där rök min softar fredag. Jag och Elli tog en prommis med Balle när Linus lämnade kidsen på skolan sen racade vi iväg till affären och köpte nachos och alla ingridientser till guccan. Man var även tvungen att klä ut sig, iaf lite, som vuxen också så sen plöjde vi snabbt igenom några affärer i jakt på något till mig. Jag hittade en blå peruk och lösfransar, det fick duga.
Sen snabbt hem igen för att hinna förbereda lunch till Lincoln. När han och Bellan käkade snorde jag ihop guccan. Världens bästa gucca för övrigt! Fick recept av min tidigare kollega Josefin som då var tillsammans med en man från Mexico. Hans recept, en riktig Mexico-gucca!
Sen la jag Elli så att hon skulle hinna få nån timmas sömn innan det var dags att sticka iväg. Och smyga iväg snabbt o lämna Lincoln på skolan igen. Sen var jag helt slut. Bara halva dagen hade gått och jag orkade knappt äta lunch själv. Fick bli lite fil och honung bara.
Efter att ha packat ihop allt som skulle med till carnevalen (Lincolns hockeytrunk, Noomis tennis grejer, gucca och nachos, Ellis blöjor och prylar, vagn och annan skit) så tryckte jag på mig peruken och slafsade dit ögonfransarna sen gick jag upp för att väcka Bellan och hon, stackarn, ville absolut inte komma upp först. Vad fan hade hänt med mamma medans hon sov lixom haha!
Men när hon fattat att det var jag kom hon upp och jag kunde dra på henne en tingeling klänning sen var det dags att tuta bort.
Vi kom fram och hann lägga upp vårt bidrag på apertivo bordet precis innan barnens parad tåg kom. När aperon var slut var det dags att stressa vidare tillbaka till skolan där Noomi skulle släppas  på sin tennis och jag och Stinci skynda vidare till hans hockey.
När vi kom hem igen blev det lite middag och fredagsmys innan tre trötta barn ville gå och lägga sig.
 
Nu sitter jag i soffan med fötterna i högläge och drömmer om en snus och ett glas rött. Jag tänker sno lite av Linus Marabou som han fick av Annika i present istället.
 
Over and out.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top