Kluttarnas

Familjen Kluttkorv drar iväg på äventyr och du får följa med! Vår familj består av mig Emma (som bloggar), min man Linus, våra fyra barn Lincoln, Noomi, Elli och Conor och vår hund Baloo. Jag skriver om alla mot och medgångar som vi stöter på i vår vardag. Det ni får läsa om är helt enkelt en vanligt ovanlig familj och alla deras pusselbitar som ska på plats för att göra livet till just livet.

Krasslig mamma

Allmänt Permalink0
Igår for jag, Elin, Kyle och barnen till Ponte Tresa för att gå på pumpa jakt. Vi hittade tillslut en stor fin en och efter lite mera matshopping så tutade vi hemmåt med bilen igen. Det börjar verkligen bli lite kyligare i luften här nu, det är tydligt att hösten är här och då går jag såklart o drar på mig världens förkylning. Jag brukar inte bli sjuk så ofta och är inte den som klagar över lite feber men puh vad det var tufft den här gången!
Näsan rinner och är igenkorkad om vartannat, det känns som att det är 1kg grus i varje öga och så fryser jag hela tiden. Vill igentligen bara kura i soffan med täcken och kuddar, massa bra filmer och serier och glass och te och bli ompysslad av mamma... Men det går inte när man själv är mamma, den tiden är förbi. 
Så när vi då kom hem från Ponte Tresa, in i den efterlängtade värmen i lägenheten satte Kyle, Elin och Lincoln igång med att rensa pumpan på kärnor och kött medans jag och Noomi kollade youtube klipp på paddan i soffan.
 
 
 
 
 
Sen smet jag iväg till min Itaienska kurs där vi fortsatte att prata, prata och prata. Jag gillar verkligen hur Mark (läraren) lägger upp lektionerna. Det är jag och Sara som går tillsammans och vi får prata med varandra så gott det går. Mark visade olika tider på en klocka och frågade oss vad vi brukade göra vid den tiden på dagen. Det blir mycket fel och skratt men det känns verkligen som att jag börjar att lära mig!
 
När jag kom hem satte vi igång att använda pumpan till max, Elin rostade pumpakärnorna och vi gjorde en soppa på köttet. Jag gjorde egen pesto och rostade grönsaker i ugnen så vi fick en riktig festmåltid!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter maten var det dags för mig att karva fram något konstverk i pumpan också. Lincoln önskade något läskigt med tänder så det här blev resultatet!
 
 
Idag har jag inte känt mig nå bättre, vi tog en prommis med Acke på morgonen sen vinkade vi av Elin och Kyle vid tåget. De åkte lite tidigare så att de kunde få ett par timmar i Milano innan flyget tillbaka till Svedala. Nu sover barnen, Linus spelar match. Jag har kokat mitt te och plockar snart fram min "Ben And Jerry´s" och sen blir det mys i soffan hela kvällen!
Till top