Kluttarnas

Familjen Kluttkorv drar iväg på äventyr och du får följa med! Vår familj består av mig Emma (som bloggar), min man Linus, våra fyra barn Lincoln, Noomi, Elli och Conor och vår hund Baloo. Jag skriver om alla mot och medgångar som vi stöter på i vår vardag. Det ni får läsa om är helt enkelt en vanligt ovanlig familj och alla deras pusselbitar som ska på plats för att göra livet till just livet.

Sömnskola vol 1

Allmänt Permalink0
Så de först två nätterna efter att ha bestämt oss för att inte gå upp med Elli på nätterna så blev det lite krångel på kvällarna istället så hon somnade senare än vanligt och sov sött hela natten. Men igår somnade hon som vanligt vid 20.30 och det blev den första riktiga "sova-hela-natten-kvällen". Hon vaknade straxt innan 02.00 och var inte nöjd. Knorrade gärnet där i sängen. 
Jag gick upp efter nån minut, torkade hennes snoriga näsa (som bara gjorde henne ännu surare), gav henne lite vatten, sa: "natt natt min skatt" och hoppade ner i sängen igen. Hon gick från att knorra till att gråta. Jag gick upp igen efter ett par minuter. Försökte trösta och stryka henne över ryggen och håret och upprepa samma mantra: "natt natt min skatt". Från gråt till skrik. Då gick Linus upp och la sig i extra rummet och jag och Bellan stängde in oss och jag laddade styrka för allt som skulle komma.
Upp var 3-5 min, samma procedur varje gång, lägga henne till rätta, ge henne nappen, stryka och trösta henne och säga: "natt natt min skatt". Och så höll vi på i en timma. Sen började jag tycka synd om grannarna. Hon skrek liksom inte bara längre utan det var ren skär panik i hennes rop. Jag klarade inte mer utan tog upp henne i famnen. Men jag stod kvar vid sängen och höll lampan släkt. Bara gungade henne i min famn, buffade på rumpan och viskade lugnt att det var natt och att vi skulle sova. 
När hon lugnat ner sig la jag henne igen men fortsatte att buffa på rumpan en stund. Sen kröp jag ner i min säng igen. Så fortsatte vi en stund. Jag gick upp när hon började knorra och buffade på hennes lilla rumpa tills hon lugnat sig igen. Hon sov sött igen kl 03.30.
 
Så, natt ett avklarad!
Hoppas på bättre sömn inatt!
Till top